Cum alegem cea mai bună betonieră

În rândurile următoare vă prezint principalele caracteristici de care ar trebui să țineți cont atunci când doriți să achiziționați cea mai bună betonieră. Asta deoarece vorbim despre o achiziție ce trebuie gândită bine dinainte, iar graba strică treaba.

a) Cât de mult o veți folosi

De regulă, aceste achiziții trebuie făcute în funcție de cât de mult vei folosi aparatul respectiv. Astfel, pe piață de obicei sunt grupate în trei categorii în funcție de dotări, capacitate și alte caracteristici: hobby, semi-profesionale și profesionale.

Nu cred că este cazul să insist prea mult asupra acestor categorii, deoarece cred că e clar că un model hobby va avea un preț redus dar și caracteristici decente, în timp ce modelele profesionale sunt mai performante dar si pretul acestora este pe măsură.

Desigur, nu e cazul să îți iei o super-betonieră dacă o vei folosi doar din în când în când, iar dacă ai o firmă de construcții, cu siguranță e nevoie de un model mai performant.

b) Tipul betonierei

Veți avea de ales intre două categorii de betoniere, și anume fixă sau mobilă. Desigur modelele mobile sunt de regulă cele mai mici, de tip hobby sau semi-profesionale. Modelele de tip fix sunt modele profesioniste, mai performante dar și cu capacitate mai mare totodată.

c) Alimentare

Un alt aspect de care trebuie să ții cont atunci când vrei o betonieră bună este sistemul de alimentare a acesteia. Betonierele pot fi alimentate la rețea sau cu combustibil, diesel sau benzină.

Cele electrice sunt cele mai întâlnite pe piață, iar de regulă sunt modele portabile, însă există și modele staționare ce pot fi tractate.

Betonierele pe combustibil sunt însă mai puternice dar și mai portabile totodată, deoarece nu va trebui să ai o priză în apropiere sau un generator. De regulă, modelele diesel sunt mai economice și mai puternice totodată, în timp ce modelele pe benzină sunt mai ușoare dar și foarte portabile.

d) Capacitate/volum de mixare

Capacitatea poate fi de la 0.1 metri cubi la 9 metri cubi. În litri, aceasta este cuprinsă între 100 și 9000 de litri. Cele mici au o capacitate între 100 și 300 de litri, iar cele mari au un volum desigur mai mare.

La fel cum am mai zis și mai sus, alegerea o vei face în funcție de necesități.

e) Materialul betonierei

Cea mai bună betonieră trebuie să fie numaidecât din materiale de calitate și rezistente totodată. De regulă, vei găsi betoniere din oțel sau din polimer.  Mai sunt și betoniere foarte portabile, care au un material din plastic mai dur, care are drept avantaje greutatea redusă precum și faptul că nu va apărea rugina.

f) Garanție

Am spus și mai sus că vorbim despre o achiziție pe termen lung. Din acest motiv ar trebui să optezi pentru un model care să vină cu o garanție cât mai mare. De recomandat ar fi ca cea mai bună betonieră să aibă o garanție de minim 24 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *